Accessibility Tools

NOVAS DO CONCELLO

- Preparáronse diferentes pratos con pescados, mariscos, verduras e legumes enlatados

- A próxima semana rematan os obradoiros cunha sesión dedicada á cociña de aproveitamento

Conservas1

Valga, 3 de marzo de 2022.

As consevas foron as protagonistas da terceira entrega da Aula Gastronómica, que tivo lugar onte á tarde na Casa da Cultura. Os chefs Rocío Garrido, Coque Fariña e Fran Jamardo explicaron de xeito práctico algunhas ideas para elaborar bos pratos con alimentos enlatados ou de bote que, ademais de manter todas as súas propiedades nutricionais, ofrecen a vantaxe da rapidez ao estar xa cociñados.

O máis habitual é empregar as conservas en bocadillos ou ensaladas, pero o certo é que poden servir para improvisar un menú con pratos apetitosos e saudables nun momento non que non dispoñamos de produtos frescos, xa que ofrecen unha gran variedade de posibilidades, dende receitas máis elaboradas ata outras máis sinxelas e rápidas.

Como exemplo, as propostas que onte puideron degustar a trintena de participantes no obradoiro “Cociña con conservas” e que foron preparadas paso a paso polos cociñeiros de Indo e Vindo Gastronomía. Empregaron para realizalas diferentes tipos de alimentos de lata ou bote: pescados (sardiñas), mariscos (mexillóns, berberechos e calamares), legumes (garavanzos) e verduras (grelos).

Dous entrantes abriron o menú: tacos vexetais con mexillóns en escabeche e alboronía con sardiñas. A continuación servíronse uns berberechos salteados con garavanzos e grelos e, para pechar a tarde, fideos con calamares na súa tinta.

A próxima semana terá lugar o cuarto e último obradoiro desta edición da Aula Gastronómica, que estará centrado na cociña de aproveitamento.

Conservas2 Conservas3

Conservas4 Conservas6

boton facebookboton twitter   boton youtube

boton cita previa sede

boton extensions

boton sede electronica

boton bandos

boton rueiro

boton tempo

boton obradoiro

Volver