Accessibility Tools

NOVAS DO CONCELLO

- Os cociñeiros Fran Jamardo, Rocío Garrido e Coque Fariña ofreceron trucos e recursos para elaborar pratos saborosos e saudables en dez minutos

- As actividades culinarias continúan o vindeiro mércores con outro taller de doces de Entroido

10minutos1

Valga, 17 de febreiro de 2022.

A Aula Gastronómica de Valga abriu onte as súas portas na Casa da Cultura, onde recibiu a unha trintena de persoas que asistiron ao primeiro dos catro obradoiros de cociña que impartirá o equipo de Indo e Vindo Gastronomía.

“Cociña en dez minutos” foi a temática desta primeira cita, na que os cociñeiros Fran Jamardo, Rocío Garrido e Coque Fariña se puxeron ante os fogóns para preparar cinco pratos rápidos, acordes ao ritmo de vida actual, pero ao mesmo tempo saudables e saborosos, empregando produtos que son habituais nas despensas ou doados de atopar en calquera tenda.

Para abrir o menú preparáronse dous aperitivos: falso paté de centola (elaborado con anchoas e mexillóns en conserva, sucedáneo de cangrexo, cebola e maionesa) e pan de gambas con ventrecha e maionesa cítrica, para o que tamén se empregaron outros ingredientes coma mazá verde ou lima.

A sesión gastronómica continuou coa elaboración dun prato de culler: fabas brancas con touciño, chourizo e setas. As dúas últimas propostas foron patacas con setas, que pode servirse coma prato único ou coma gornición, e “piadina” de pementos, atún e queixo, un recurso sinxelo para unha cea rápida.

Os chefs elaboraron os diferentes pratos ante os asistentes seguindo todos os pasos e entregáronlles as receitas para que poidan replicalos nos seus fogares. Ademais, ofreceron diferentes trucos e recursos que poden ser de axuda na cociña.

A Aula Gastronómica ten aínda por diante outros tres obradoiros. A próxima cita será o día 23 e estará centrada nos doces de Entroido, e en marzo realizaranse outros dous talleres de cociña de aproveitamento e con conservas. As actividades son gratuítas e o aforo xa está completo. Este fixouse nun principio en vinte persoas, pero alta demanda que tiveron as actividades e a progresiva eliminación das restricións sanitarias nas últimas semanas motivaron que, finalmente, se ampliara o número de participantes.

10minutos2 10minutos3

10minutos4 10minutos5

10minutos6 10minutos7

boton facebookboton twitter   boton youtube

boton cita previa sede

boton extensions

boton sede electronica

boton bandos

boton rueiro

boton tempo

boton obradoiro

Volver