Accessibility Tools

NOVAS DO CONCELLO

- Os bares Pardal, Caprichos, O Pontellón e Auditorio foron os protagonistas do último showcooking desta edición

- Dúas tostas, anguía con espaguetes de sepia e anguía ao forno con patacas foron as elaboracións que puideron degustarse

ShowcookingTapa1

Valga, 30 de agosto de 2023.

A actividades gastronómicas que se desenvolveron durante o mes de agosto como parte da programación da Festa da Anguía e Mostra da Caña do País chegaron onte á súa fin co cuarto showcooking desta edición, no que se repasaron algunhas das receitas gañadoras da Ruta-concurso “Tapa a Anguía”, que celebrou este ano o seu décimo aniversario.

Os protagonistas desta demostración culinaria en vivo foron os cociñeiros dos bares Pardal, Caprichos, O Pontellón e Auditorio, establecementos que acumulan varios premios da ruta de petiscos e que explicaron ante os asistentes as súas mellores preparacións con anguía.

Para abrir boca, dúas tostas. Primeiro, a do Bar Pardal, gañadora do primeiro premio do público no ano 2021, na que a anguía frita ía sobre pan tostado en aceite de oliva e allo e acompañada de salsa de tomate natural e pementos caramelizados. E, a continuación, a de Pastelería Caprichos: unha tosta con anguía frita, cebola caramelizada e crema de vinagre balsámico, coa que este establecemento gañou o segundo premio en 2016.

O Pontellón preparou un petisco con espaguetes de sepia salteados con gambas, salsa de mango e ron e anguía frita, unha receita que se proclamou gañadora da ruta en 2019. O menú completouse cunha tapa da Cafetería Auditorio que na última edición, en 2022, levou o Mandil de Bronce (terceiro premio) cunha anguía ao forno con patacas panadeira.

ShowcookingTapa2 ShowcookingTapa3

ShowcookingTapa4

 

 

boton facebookboton twitter   boton youtube

boton cita previa sede

boton extensions

boton sede electronica

boton bandos

boton rueiro

boton tempo

boton obradoiro

Volver